۱۹ خرداد ۱۳۸۸

ارتباط تغذيه با تيروئيد از دوران بارداري آغاز مي شود

تغذيه مادر در دوران بارداري تاثير به سزايي در رسيدن يد به جنين و پيشگيري از بيماري تيروئيد دارد.

دكتر پريسا ترابي :
تغذيه دوران بارداري را بسيار مهم است و ارتباط تغذيه با بيماري تيروئيد از دوران بارداري آغاز مي شود.

در سه ماه اول بارداري جنين به طور مستقيم براي رشد و تكامل رواني و جسمي نيازمند يد است، به همين دليل تاثير يد در سه ماه اول بارداري اثرگذارتر است.

در سه ماهه دوم و سوم بارداري جنين هرمون تيروئيد را توليد مي كند كه براي توليد آن نيز نيازمند توليد يد است و در هر صورت تغذيه مادر در دوران بارداري بسيار موثر است.

تغذيه جامع وزارت بهداشت مهمترين منبع يد را براي مادران باردار، ماهي، ميگو و ساير آبزيان برشمرد و گفت: با توجه به اينكه كشور ما از نظر منابع بسيار غني است ولي سرانه مصرف آبزيان در كشور براي هر فرد در سال فقط 7 كيلوگرم است كه نسبت به كشورهاي ديگر پايين است.

بهترين راهكار يد رساني به مردم را غني سازي نمك است كه حدود 20 سال است در كشور اجرا مي شود.

يد براي تكامل جسمي و رواني بسيار مهم است و نيز در پيشگيري از اختلالات گفتاري، شنوايي، بينايي و بهره هوشي افراد تاثير به سزايي دارد.

ميزان يد اضافه شده به نمك در حد ايمني است
در صورتي كه نمك در حد اعتدال مصرف شود ميزان يد كافي براي بدن فراهم مي شود.

علائم بيماري تيروئيد نسبت به سن و زمان تشخيص آن متفاوت است، افرادي كه به كم كاري تيروئيد دچار مي شوند با علايمي چون كم خوابي، افزايش وزن بدن، هيجان، استرس، لاغري و در مواقعي با لرزش دست روبه رو مي شوند.

در سال 1368 در كشور ما حدود 68 درصد افراد گوارت ناشي از كم كاري تيروئيد داشتند كه امروز پس از گذشت 20سال اين رقم به 5/6 درصد رسيده است و اين نشان دهنده موفقيت هاي بسيار در پيشگيري از ابتلا به تيروئيد بوده كه مستلزم تداوم و حمايت در سطح كشور است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر