۲۱ خرداد ۱۳۸۸

جلوگیری از بارداری : عوارض قرص های ضد بارداری

  • عوارض بلند مدت قرص‌هاي ضد بارداري را جدي بگيريد
  • قرص‌هاي ضد بارداري حاوي هورمونهايي هستند كه مانع آزاد شدن تخمك‌ها از تخمدانها مي‌شود.

پروسه آزاد شدن تخمكها «فرايند تخمك گذاري» ناميده مي‌شود. مطالعات نشان مي‌دهد كه در بسياري از زنان مصرف اين قرص‌ها عوارض جانبي را در پي دارد كه اغلب اين عوارض ظرف دو تا سه ماه پس از مصرف دارو كاهش يافته و از بين مي‌روند.

انستيتو آمريكايي به نام « والديني برنامه ريزي شده» فهرستي را درباره شايع‌ترين عوارض جانبي مصرف قرص‌هاي ضد بارداري منتشر كرده است كه بر اساس آن اين عوارض عبارتند از: خونريزي بين دوره‌هاي عادت ماهانه، بروز زخم‌هاي روي سينه، تهوع و استفراع و تغيير در ميل جنسي، پژوهشگران اين انستيتو تاكيد مي‌كنند كه در صورت بروز اين عوارض و ادامه آن به مدت بيش از سه ماه حتما بايد با پزشك متخصص موضوع را در ميان گذاشت.

بر اساس اين گزارش، وجود هورمون استروژن در قرص سبب افزايش مختصر فشار خون مي‌شود كه البته در سنين پايين خطر عمده‌اي نيست اما به همين خاطر تجويز دارو از سن 35 سالگي به بعد بايد با احتياط انجام شود. هم چنين اين قرص تاثير برخي از داروها مانند داروهاي ضد افسردگي و آرام بخش‌ها را تشديد مي‌كند. برخي علائم مانند تهوع،‌ استفراغ و سردرد دو تا سه ماه پس از مصرف قرص به تدريج كم مي‌شود اما ادامه آن خطرناك است. مصرف اين قرص در زنان مبتلا به بيماري قند مي‌تواند موجب تشديد بيماري شود.

بعلاوه محققان مي‌گويند؛ قرص‌هاي تركيبي حجم شير مادر را كم مي‌كند و بنابراين زنان شيرده در 6 ماهه اول پس از زايمان نبايد از اين داروها استفاده كنند. از سوي ديگر تازه ترين بررسي‌ها نشان مي‌دهد زناني كه از قرص‌هاي ضد بارداري استفاده مي‌كنند 5/1 برابر بيشتر از ساير زنان به بيماري روده مبتلا مي‌شوند.

در مقاله‌اي كه به تازگي در مجله آمريكايي گاسترو انترولوژي منتشر شده آمده است كه اين قرص در بروز عفونتهاي روده‌اي نقش دارند.

بر اساس اين گزارش، خطر نسبي ابتلا به بروز عفونت روده با افزايش طول دوره مصرف قرص، تشديد مي‌شود. به طوري كه اگر قرص ضد بارداري بيش از سه سال پي در پي مصرف شود احتمال بروز عفونت‌هاي روده‌اي تا 5/3 برابر افزايش پيدا مي‌كند.

گفتني است، گروهي از پژوهشگران در تلاش هستند كه با بهره گيري از نوعي «نقص ژنتيكي» قرص ضد باروري سازي براي مردان توليد كنند.

محققان دانشگاه يووا در آمريكا نوعي «نقص ژنتيكي» را شناسايي كرده‌اند كه مردان مبتلا به آن بچه دار نمي‌شوند. محققان در تلاش هستند از اين يافته براي محدود كردن قدرت بارور سازي در مردان استفاده كنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر